Gustav, projektledare

Flygbranschen har alltid intresserat mig

− Jag har varierande uppgifter. Det kan handla om investeringar i ny teknik för att stärka robusthet i flygtrafiktjänsten, att undersöka hur man ska organisera en framtida kontrollcentral eller utveckling av processer inom regler och juridik. Det är variationen och bredden som gör arbetsuppgifterna så intressanta. Det finns också möjlighet att arbeta inom olika områden och lära sig nya saker.

− Flygbranschen har alltid intresserat mig. Det är motiverande att få bidra till en säker, effektiv och hållbar flygtrafiktjänst. Dessutom är det fantastiskt att få arbeta med så många kunniga och erfarna kollegor.

Vad sporrar dig?
− Jag arbetar med samhällsviktig verksamhet och har möjlighet att få påverka mitt arbete. På LFV finns det en bredd inom allt från utveckling av unik teknik som flygtrafikledning på distans, till att arbeta med att minska miljöpåverkan och öka robustheten för civil och militär flygtrafiktjänst. Flyg är också en bransch som i sin natur har en internationell karaktär, vilket intresserar mig.

Vad får dig att utvecklas?
− På LFV får man ta stort eget ansvar och ha många kontaktytor. På så sätt får man snabbt förutsättningar för att utvecklas och lära sig mer inom flera områden. Jag har fantastiskt trevliga och hjälpsamma kollegor, vilket gör att det känns roligt att komma till jobbet varje dag. Inom LFV finns stor kompetens och erfarenhet inom flera områden såsom teknik, informationssäkerhet, ekonomi, regelverk och flygsäkerhet med mera. Det är en bra arbetsmiljö och ett prestigelöst klimat där man får möjligt att utvecklas, lära sig nya saker och samtidigt ha roligt.