Mohammad, systemingenjör

Flygsystem som ständigt utvecklas uppmuntrar kreativitet

− Jag har alltid haft intresse för flygbranschen och en vän som jobbade på LFV tipsade om en tjänst som möter mina kunskaper och ambitioner. Flygsystem och teknologier utvecklas ständigt, vilket uppmuntrar kreativt tänkande och personlig utveckling, och det är det som motiverar mig mest.

− Jag trivs med att ha varierade uppgifter och att få lära mig nya saker dagligen och inom flera olika områden. Tillsammans med mitt team säkerställer vi att flygtrafiksystemet och nätverken är funktionella och felfria. Jag uppskattar mina kompetenta kollegor på LFV och det känns meningsfullt att få vara en del av att tillhandahålla samhällsviktiga tjänster och att få bidra till ett säkert och effektivt flyg.

Berätta mer om ditt arbete?
− Vårt team ansvarar för att planera och integrera funktionalitet i TopSky, ett system för flygtrafikledning. Jag är alltid uppmärksam på detaljer och följer noggrant rutiner och riktlinjer. Som systemingenjör analyserar jag det operativa systemet och validerar och granskar specifikationer för ny funktionalitet. Arbetet innebär också utveckling av stödverktyg till TopSky. Ibland reser jag till olika flygplatser som till exempel Arlanda, Umeå, eller Visby för att uppgradera systemet, vilket är kul. Då får jag också chans att njuta av utsikten från flygledartornen!

Hur utvecklas du?
− Jag sätter upp mål och för att nå dem har jag engagerat mig i professionell utveckling kontinuerligt. Inte bara tekniska färdigheter, utan även andra färdigheter som kommunikation och samarbete. Jag lär mig mycket av mina kollegor och av standarder och specifikationer. Dessutom erbjuder LFV möjlighet till utbildning både internt och externt. Jag trivs bra eftersom jag får utvecklas och eftersom jag har goda arbetsvillkor och en bra arbetsmiljö.