Timea, systemingenjör

Det är spännande att vara en del av framtidens flygtrafiktjänst

− Jag arbetar med drift, underhåll och utveckling av flygledningssystemet TopSky. Det är ett roligt och utvecklande arbete. Jag jobbar tillsammans med lösningsfokuserade och engagerade kollegor. Det är spännande att få vara en del av framtidens flygtrafiktjänst.

Hur går arbetet till med TopSky?
− Jag arbeta med analys av driftgående system och testsystem. I mitt arbete ingår planering, genomförande och uppföljning av validering och verifiering av nya mjukvarureleaser. Jag medverkar i framtagning och granskning av specifikationer för ny funktionalitet samt deltar i projekt och uppdrag både nationellt och internationellt.

Det gäller att inte lämna något åt slumpen, utan vara noggrann, påläst och följa säkerhetsrutiner. Vi har ett bra och nära samarbete med våra kompetenta flygledare och andra kollegor. Tillsammans jobbar vi bland annat med att testa ny funktionalitet och säkerställa att flygledningssystemet är så säkert, effektivt och hållbart som möjligt.

Hur utvecklas du i ditt arbete?
− Jag har bakgrund som systemutvecklare och har sedan gått in i rollen som systemingenjör för att utmana mig själv och göra något nytt och annorlunda. Som systemingenjör på LFV utvecklas jag hela tiden, lär mig nya saker och tillämpar min kunskap i det arbete jag gör. Det är en engagerad atmosfär och högt i tak. Dessutom har jag trevliga kollegor.

− Här finns bra karriärs- och utvecklingsmöjligheter. Vi har bra anställningsvillkor och ett brett utbud av förmåner. Jag har alltid sett det som en möjlighet att jobba på LFV och var också intresserad av att jobba statligt. LFV är en bra arbetsgivare och jag vill gärna vara med i utvecklingen framtidens flygledningssystem.