Starta din karriär med LFVs traineeprogram inom teknik

På LFV gör vi just nu en förändringsresa med ny teknik, nya förutsättningar och ett ökat ansvar. Vi söker dig som vill forma framtidens flygtrafiktjänst och bidra till smarta lösningar för morgondagens flyg tillsammans med oss. Vårt skräddarsydda traineeprogram inom teknik ger dig en unik vidareutbildning och erfarenhet för en fortsatt utvecklingskurva med goda förutsättningar att växa i din karriär hos oss.

Traineeprogrammet inom teknik ger dig en nischad vidareutbildning och erfarenhet, många nya kompetenta och engagerade kollegor, och ett nytt, roligt jobb! Traineeprogrammet riktar sig till dig som har en utbildning inom teknik eller IT från yrkeshögskola, högskola eller universitet, och är ett lärorikt och intressant sätt att lära sig yrket. Du får också inblick i flygbranschen.

Du blir tillsvidareanställd med sex månaders provanställning och erbjuds en marknadsmässig lön. Från dag ett får du din tillhörighet till en enhet och din chef kommer att följa dig under traineeperioden och stötta dig i din fortsatta utveckling efter avslutat program.

Arbeta med problemlösning. Bli trainee hos oss och jobba med unika system. Det skräddarsydda traineeprogrammet innehåller en introduktion inom LFV, interna och externa utbildningar i våra verktyg och miljöer och on-the-job training för att ge dig en brant utvecklingskurva och förutsättningar att växa i din karriär hos oss.

Jobba i team. Tillsammans med våra andra traineer kommer ni att bygga en stark samhörighet genom att följa och samarbeta med varandra under programmet och utbyta erfarenheter och lärdomar. Du får även en mentor som kommer att följa dig under hela din traineetid.

Utvecklas och låt idéerna flöda. Utbildning varvas med praktik för att du både ska få möjlighet att bredda din kompetens och fördjupa dig inom våra olika enheter och roller inom avdelningen för system och utveckling. Du får utbildning, möjlighet till nätverkande och en helhetsbild över LFVs teknikorganisation och framtida utvecklingsmöjligheter.

Traineeprogrammet pågår i 12 månader och startar med en gemensam introduktion till LFV och vår verksamhet. Programmet är därefter indelat i två block. Under det första blocket kommer du att bygga upp kompetens inom system och teknik för flygtrafiktjänst och flygsäkerhet. Parallellt med intern och extern utbildning kommer du att praktisera på våra enheter inom avdelningen för system och utveckling. Du får snabbt förståelse för vår teknikorganisation, bygger ett nätverk inom enheterna och får bidra i arbetet genom samarbete med specialister inom området.

I det andra blocket påbörjar du on-the-job training på din enhet där praktiskt arbete varvas med utbildning för fördjupning inom specifika teknikområden. Detta kommer att ge dig specialistkompetens inom ditt område och värdefull erfarenhet för din fortsatta karriär.

Efter traineeprogrammet kan du arbeta som systemingenjör med system för flygtrafiktjänster, som systemtekniker IT-säkerhet eller inom projektledning. Din roll och arbetsuppgifter kommer att formas och utvecklas efter dina intressen och kunskaper i kombination med verksamhetens behov.

Ansökningsperioden öppnar den 29 augusti 2022. Vi erbjuder placering i Norrköping, Stockholm och Malmö.

Startdatum för traineeprogrammet: 30 januari 2023.
Tid: 12 månader.
Riktar sig till: dig som har en utbildning inom teknik eller IT från yrkeshögskola, högskola eller universitet.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid.

Lön: marknadsmässig lön.
Kontakt: rekrytering@lfv.se.

LFVs traineeprogram inom teknik är certifierat av TraineeGuiden.

Hos oss får du alla möjligheter att utvecklas och växa som person samtidigt som du är del av ett starkt, stöttande team. Vi erbjuder jobb i en spännande bransch som ständigt utvecklas med hjälp av teknik, forskning och internationella samarbeten. För LFV är miljöfrågan viktig och ambitionen är att vara Europas mest miljöeffektiva flygtrafiktjänst. Vi ska genomföra gröna operationer, med minsta möjliga miljöpåverkan.

Du får många kollegor runt om i landet. Här arbetar bland andra flygledare, systemingenjörer, projektledare, GIS-ingenjörer, IT-ingenjörer och specialister inom exempelvis juridik eller ekonomi. Varje dag bidrar vi tillsammans till att hitta smarta lösningar för morgondagens flyg. Våra värderingar kan sammanfattas med tre ord; lösningsorienterade, engagerade och nytänkande. De utgör grunden för hur vi agerar mot varandra och våra intressenter. Det gäller förstås också när vi välkomnar nya medarbetare. Stämmer våra värderingar överens med dina? Då kommer du att trivas hos oss!

Läs om LFVs behandling av personuppgifter.

Kontakta oss

Har du frågor om traineeprogrammet? Kontakta oss på rekrytering@lfv.se.