LFV på World ATM i Madrid

01 mars 13:03

Den 6-8 mars arrangeras den årliga World ATM-mässan i Madrid, en branschmässa och mötesplats för världens flygtrafiktjänstleverantörer och andra aktörer i flygtrafikledningsbranschen. I år har mässan och den tillhörande konferensen temat Rapidly Changing Skies – Around The World.

LFV delar monter med kollegorna i COOPANS (COOPeration between ANS-providers). COOPANS är ett samarbete mellan leverantörer av flygtrafiktjänst som använder samma system för flygtrafikledning. Samarbetet inleddes 2006 och förutom LFV är Naviair (Danmark) IAA,(Irland), Austrocontrol (Österrike), Croatia Control (Kroatien) och leverantören Thales medlemmar. I montern kan besökarna lära sig mer om vårt samarbete och få en demonstration i vår simulator av experter på plats.

CANSO-summit och CANSO Global ATM Operations Conference ligger också i anslutning till mässdagarna.

Under mässan kommer Jane's ATC Award att delas ut, ett pris som delas ut av magasinet Janes’s Airport Review till aktörer med projekt inom flygtrafiktjänst. LFV är nominerade i tre kategorier. I kategorin för säkerhet och effektivitet på start- och landningsbana för arbetet med att minska förekomsten av oönskade fordon och föremål på dessa. I miljökategorin tillsammans med Swedavia för miljöanalyserna för flygningar, och tillsammans med Naviair för JPO-programmet som arbetar med harmoniseringar av det svensk-danska luftrummet.

För uppdateringar från mässan, följ oss på Twitter. Är du på plats på mässan, välkommen till monter 957!