LFV News

Prenumerera på nyhetsbrevet LFV News för att hålla dig uppdaterad på vad som händer inom flygtrafiktjänsten, den utveckling som sker nationellt och internationellt och hur flyget ska möta de utmaningar det står inför.

Läs om LFVs behandling av personuppgifter.

LFV News nr 3 2022

Flygbranschen och Linköpings Universitet visade på drönares potentiella samhällsnytta vid en demonstration i Östergötland. Drönardagen var en del i ett större EU-projekt. Multiple remote tower innebär att en flygledare trafiken vid flera flygplatser samtidigt och är en effektivisering och vidareutveckling av LFVs koncept flygtrafikledning på distans. Affärsverket Luftfartsverket bildades 1947 och har sedan dess arbetat i flygets tjänst dygnet runt, året runt med att leverera en säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafikledning. Vi berättar också om vad en flygledare gör i tornet eller kontrollcentralen.
Läs LFV News nr 3, 2022.

LFV News nr 2 2022

LFV deltar i Aerospace Almedalen som är samlingspunkten för alla flyg- och rymdintresserade. Tisdagen den 5 juli bjuder branschen in till ett brett program från morgon till kväll. LFV startar ett traineeprogram inom teknik. Catharina Elmsäter Svärd blir ny styrelseordförande i LFV.
Läs LFV News nr 2, 2022.

LFV News nr 1 2022

Efter ett kvartal ligger den reguljära flygtrafiken i svenskt luftrum på omkring 60 procent av 2019 års volym. LFV med i projekt om drönartjänster för sjukvård.
Delrapport om det undre luftrummet i Sverige lämnad till regeringen.
Läs LFV News nr 1, 2022.