LFV News 1 2016

LFVs statistik visar på rekordår för flyget 
Antalet flygplansrörelser i svenskt luftrum ökade med drygt 1 % 2015 och uppgick till 712 000. Under 2000-talet var det bara 2008 som antalet rörelser var högre. Det visar LFVs trafikstatistik för fjolåret.

LFV har lanserat ny webbplats 
LFV har lanserat en ny webbplats med vår nya grafiska profil och mer verksamhetsnära information. Här hittar du information om våra tjänster och vad vi kan erbjuda dig som kund.
Samtidigt så har även våra digitala tjänster AROWeb och Briefingrummet profilerats om.

Halmstad City Airport förlänger avtal med LFV 
Halmstad City Airport väljer att förlänga samarbetet med LFV genom att avropa optionsåret i avtalet, vilket därmed innebär att LFV fortsatt tillhandahåller flygtrafikledningstjänst till och med 30 juni 2017. 
- Halmstad City Airport har valt att förlänga avtalet med LFV eftersom vi är väldigt nöjda med den produkt och service som LFV levererar till flygplatsen och Försvarsmakten i Halmstad, säger Magnus Edman VD/Flygplatschef.
- Vi ser förlängningen av avtalet som resultatet av en god leverans och en god dialog med kunden, säger LFVs försäljningsdirektör Maria Wall Petrini.
Även Kristianstad Airport har valt att förlänga avtalet med LFV.

LFV belönar LiU-doktorand 
LFV delar varje år ut ett uppmuntringsstipendium till en student eller anställd vid Linköpings Universitet. 2015 gick det till doktorand Åsa Svensson.
Åsa Svensson arbetade under fjolåret med att utveckla en metodik för att samla in operativ data med hjälp av så kallad eye tracking vilket innebär att flygledarens ögonrörelser spelas in och kan sedan analyseras på olika detaljnivåer.

LFV bistår Karlstad Airport i miljöarbete 
LFV bistår Karlstad Airport i arbetet med flygplatsens miljötillståndsprocess.
- Med vår unika position som helhetsleverantör och med spetskompetens inom miljö och hållbart flyg kan LFV bidra till ett effektivt miljöprövningsarbete genom att utarbeta beslutsunderlag samt agera rådgivande i utvecklandet av nya luftrum och flygvägar, säger LFVs miljöexpert Niclas Wiklander.

LFV deltar på flygmässa i Madrid 
Liksom i fjol finns LFV på plats i Madrid 8-10 mars på World ATM Congress 2016. Välkomna att besöka oss där, vi finns i monter 351 i hall 9.